Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení kvality stavebního díla
Kramárová, Annamária ; Smital, Petr (oponent) ; Tichý, Zdeněk (vedoucí práce)
Cieľom mojej bakalárskej práce je navrhnúť zlepšenie pri riadení a hodnotení kvality stavebného diela. V teoretickej časti sú popísané metódy pri riadení kvality, analýza normy ČSN EN IS 9001:2009, požiadavky na produkt a stavebné dielo. V praktickej časti je analýza smerníc pre hodnotenie, porovnanie týchto smerníc s konkrétnou zákazkou a návrh zlepšenia.
Rozdíly v hodnocení kvality tlumočení
Pospíšilová, Lenka ; Čeňková, Ivana (vedoucí práce) ; Sládková, Miroslava (oponent)
Naše teoreticko-empirická práce se věnuje rozdílům v hodnocení kvality tlumočení. V teoretické části práce popisujeme vybrané výzkumy v této oblasti a jejich závěry. Na jejich základě poté formulujeme hypotézu našeho výzkumu, v níž předpokládáme, že prezentační stránka tlumočení ovlivní hodnocení kvality celkového výkonu a bude respondenty vnímána jako důležitější než logická koherence projevu. V empirické části naší práce popisujeme průběh samotného experimentu, v němž bylo různými skupinami respondentů ohodnoceno celkem devět videonahrávek tlumočnického výkonu odvedeného dle předem zadaných parametrů. Následně vyhodnocujeme závěry v rámci základního a kontrolního výzkumu. Závěrem naší práce je částečné potvrzení výchozí hypotézy.
Rozdíly v hodnocení kvality tlumočení
Pospíšilová, Lenka ; Čeňková, Ivana (vedoucí práce) ; Sládková, Miroslava (oponent)
Naše teoreticko-empirická práce se věnuje rozdílům v hodnocení kvality tlumočení. V teoretické části práce popisujeme vybrané výzkumy v této oblasti a jejich závěry. Na jejich základě poté formulujeme hypotézu našeho výzkumu, v níž předpokládáme, že prezentační stránka tlumočení ovlivní hodnocení kvality celkového výkonu a bude respondenty vnímána jako důležitější než logická koherence projevu. V empirické části naší práce popisujeme průběh samotného experimentu, v němž bylo různými skupinami respondentů ohodnoceno celkem devět videonahrávek tlumočnického výkonu odvedeného dle předem zadaných parametrů. Následně vyhodnocujeme závěry v rámci základního a kontrolního výzkumu. Závěrem naší práce je částečné potvrzení výchozí hypotézy.
Hodnocení kvality stavebního díla
Kramárová, Annamária ; Smital, Petr (oponent) ; Tichý, Zdeněk (vedoucí práce)
Cieľom mojej bakalárskej práce je navrhnúť zlepšenie pri riadení a hodnotení kvality stavebného diela. V teoretickej časti sú popísané metódy pri riadení kvality, analýza normy ČSN EN IS 9001:2009, požiadavky na produkt a stavebné dielo. V praktickej časti je analýza smerníc pre hodnotenie, porovnanie týchto smerníc s konkrétnou zákazkou a návrh zlepšenia.
Odrůdová kvalita sladovnického ječmene
KADLECOVÁ, Helena
Při nákupu sladovnického ječmene je hodnocena kvalita podle kritérií, postupů, laboratorních metod a jakostních ukazatelů, které stanovuje norma. Hodnocení kvality zrna sladovnického ječmene, jako suroviny pro výrobu sladu, se využívá pro stanovení ceny, sledování změn kvality v průběhu skladování apod. Byly hodnoceny jakostní ukazatele 13 odrůd sladovnického ječmene, který byl nakoupen společností ZZN Pelhřimov v období 2010-2014 od farmářů, zemědělských družstev a společností i samostatně hospodařících rolníků z kraje Vysočina. Tyto odrůdy byly reprezentovány různým počtem vzorků v závislosti na vykupovaném množstvím a počtu dodávek každé odrůdy. Z výsledků byly vypočítány vážené průměry. Průměrné hodnoty výsledků rozborů byly porovnány s celostátním průměrem. Monitoringem kvality sladovnického ječmene v ČR se zabývá Výzkumný ústav pivovarský a sladařský a.s., Sladařský ústav Brno, který každoročně vyhodnocuje cca 500 sklizňových vzorků získaných od pěstitelů ze všech regionů České republiky. Kvalita sladovnického ječmene vykázala velkou variabilitu ve všech parametrech napříč odrůdami i jednotlivými ročníky. Sladovnická kvalita je ovlivněna řadou faktorů, zejména průběhem počasí v jednotlivých ročnících. Limitujícím parametrem kvality při nákupu sladovnického ječmene byl obsah N látek v zrně. Jako nejstabilnější ze všech parametrů se projevila klíčivost. Nižší hodnoty klíčivosti byly vysledovány pouze u ozimých odrůd v souvislosti s delším obdobím posklizňového dozrávání.
Kvalita potravinářské pšenice v jižních Čechách
MACHOVCOVÁ, Dana
Kvalita potravinářské pšenice je ve zvoleném podniku hodnocena každoročně u všech dodávek ze zemědělské prvovýroby. V letech 2008 - 2012 byly stanoveny jednotlivé parametry u souborů o velikosti 42 - 222 vzorků, s výjimkou roku 2009, kdy byla do pšenice potravinářské technologicky zatříděna pouze jedna dodávka. Celostátní sledování kvality potravinářské pšenice je prováděno v Zemědělském výzkumném ústavu Kroměříž, s. r. o. a Agrotestu fyto, s. r. o. Je spolufinancováno MZe v rámci funkčního úkolu, který navazuje na projekt MZe ČR č. QG50041 Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin (2005 - 2010). Sklizňové vzorky získané od pěstitelů ve sledovaném období 2008 - 2012 představovaly soubory o velikosti 500 - 1035 vzorků. Byly popsány faktory, které ovlivňují kvalitu zrna. Dále kritéria a metody hodnocení kvality zrna pšenice potravinářské. Jejich aplikace v Agrotestu fyto, s. r. o. a v provozních podmínkách ZZN Pelhřimov a. s. Z výsledků jednotlivých zkoušek laboratoře střediska Záhoří byly vypočteny průměrné hodnoty sledovaných parametrů a následně porovnány s celorepublikovým průměrem a průměrem Jihočeského kraje. Kvalita zrna pšenice potravinářské vykázala v letech 2008 - 2012 velkou variabilitu v jednotlivých parametrech jak na úrovni celostátní, tak i v Jihočeském kraji a ve zvoleném podniku. Výslednou kvalitu každoročně nemalou měrou ovlivňoval průběh počasí.
Kvalita sladovnického a krmného ječmene
KADLECOVÁ, Helena
Při nákupu sladovnického a krmného ječmene od zemědělských družstev, společností, podniků i menších samostatně hospodařících rolníků, je hodnocena jakost podle ukazatelů, které jsou stanoveny normami. Byla uvedena řada faktorů, které se podílejí na výsledné kvalitě zrna. Byla popsána kritéria kvality a laboratorní metody, podle kterých se postupuje při stanovení jakosti ječmene v laboratoři podniku ZZN Pelhřimov. Průměrné hodnoty výsledků rozborů sladovnického ječmene v letech 2008 - 2012 byly porovnány s celostátním průměrem, který každoročně hodnotí ČÚPS v Brně. Sladovnická kvalita je kromě genetické podstaty nejvíce ovlivněna průběhem počasí v jednotlivých ročnících.
Porovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenice
UHLÍKOVÁ, Jindřiška
Tématem bakalářské práce je porovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenice. Bylo vybráno celkem 16 odrůd, z toho 12 ozimých a 4 jarní. Pokus byl proveden na pozemku Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. V teoretické části této práce je popsána botanická charakteristika pšenice, chemické složení pšeničného zrna a jakostní ukazatele potravinářské pšenice zkoumané v praktické části.. První část pokusu je zaměřena na kontrolu během vegetace, druhá část práce popisuje rozbor odebraných vzorků (objemová hmotnost, obsah N-látek, gluten index, Zelenyho test, číslo poklesu).
Kvalita potravinářské a krmné pšenice
MACHOVCOVÁ, Dana
Kvalita pšenice potravinářské a krmné je každoročně hodnocena u všech dodávek od zemědělských družstev, podniků a soukromých zemědělců. Byly popsány faktory, které mohou kvalitu zrna ovlivnit, kritéria hodnocení kvality zrna pšenice, jejich praktické použití v provozních podmínkách podniku ZZN Pelhřimov (dříve Grana, a.s) středisko Záhoří, výsledky provedených zkoušek a porovnání s celorepublikovým průměrem. Průměrné hodnoty pšenice krmné a potravinářské v letech 2007 - 2010 ukázaly variabilitu v jednotlivých parametrech jak ve zvoleném podniku, tak v celostátním průměru. Průběh počasí ovlivnil kvalitu většiny parametrů. Značnou rozdílnost v kvalitě zrna bylo možné vysledovat i u jednotlivých dodavatelů. Správná agrotechnika a zdravé osivo je základním předpokladem kvalitní produkce.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.